I august flyttet SGP Armatec AS inn i nye lokaler i Asker, og planen fra start var å ha solceller på taket.

solcellerVi har et kjempestort flatt tak, så hvorfor ikke la det komme til nytte?

Det nye kontorlokalet har frikjøling som kjøler kontoret på sommeren. Det er samme brønnpark som brukes til varmepumpa på vinteren.

Det er få kostnader utover vifta og selve pumpa. Når det er sol er det solcellene som driver både vifte og pumpe. Fordelen med solcellene er at det er når det er varmt at vi trenger kjøling – og når det er varmt er det gjerne sol. Det er på sommeren vi har ekstra kjølebehov, og det er samtidig da det finnes mest sol. Med solcellesystemet kan vi supplere strømforsyningen vår på en miljøvennlig og effektiv måte.

Miljøvennlig og samfunnsbevisst

Det er 9 kW i solcellene på taket, og om vi ikke bruker opp alt, overføres strømmen til strømnettet/nabobygget. Vi mener at om kontoret, borettslaget eller næringsbygget har et stort tak, kan og bør man utnytte ressursene og takarealet man har. Selv om den økonomiske gevinsten ikke er stor, er miljøgevinsten stor – og bedriften viser at den tar samfunnsansvaret sitt på alvor.

Tyskland er det landet i verden med høyest produksjon av solenergi, selv med en moderat mengde sol i året. Der er de uhyre flinke til å utnytte takareal til noe miljøeffektivt – noe vi i Norge også må bli flinkere til.

Derfor oppfordrer vi andre med mye takareal til å ta kontakt for en uforpliktende prat om solceller.