SGP Armatec har nylig levert multifunksjonell akkumulatortank og 10 m² solfangeranlegg til Ole Ruud sitt nye hus i Asker. Utførende rørlegger var Buskerud Rør.

I tillegg til akkumulatortank på 750L og solfangersystem er det installert en vedovn med vannkappe tilkoblet samme tanken. Tanken dekker behovet for tappevann, ved å direktevarme tappevannet gjennom gjennomgående kobberspiraler i tanken. I tillegg til å være et batteri for varme fra vedfyringen i fyringssesongen, er den også batteriet for solfangerne når solen skinner.

Skilleplaten ved toppen av tanken sørger for god sjiktning i tanken og høy temperatur i toppen for effektivt tappevannsuttak.

10 m² solfangere er montert på syd-veggen på braketter og vinklet for optimal drift både høst og vår, og bidrar til varmt tappevann og varme til gulvvarmen. Ved hjelp av temperaturfølere, pumpe og kontroller i en vegghengt solstasjon, styres anlegget automatisk og man kan følge med på produsert energi i displayet.

– Det er ideelt å kombinere sol med ved og tappevann, da begge deler har behov for en rimelig størrelse på akkumulatortanken og er mest aktuelle på forskjellige årstider, forteller Salgsingeniør Dan Hermann Thue.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om våre solsystemer og akkumulatortanker.